A legutóbbi testületi ülésen Bernhardt Imre, a napelemeket gyártó Solar Energy Systems Kft. ügyvezetője tájékoztatta a képviselő-testületet a Solar-beruházás állásáról.

Az ügyvezető elmondta, hogy a csarnokrészből és fejépületből álló épületegyüttes szerkezete elkészült. A csarnokrész tetőpaneljeit már felhelyezték, jelenleg az oldalpanelek érkezését várják. Az irodákat, illetve szociális helyiségeket magába foglaló fejépület szerkezetkész, az alsó szint már szinte teljes egészében kialakult. Az épület várhatóan május közepére készül el.

A képviselő-testület által megfogalmazott kérdések többnyire az időpontokra és a munkaerő-felvétel helyzetére vonatkoztak. Bernhardt Imre arról tájékoztatta a testületet, hogy a jelenleg is folyik a munkaerő toborzása. Egyelőre 10 fő felvételére kerülhetett sor. Villanyszerelők jelentkezését várják a munkaügyi központban, mivel a felvehető szakemberek egyharmada áll csak rendelkezésre. Ők később a külső helyszíneken végzik a beszerelést.

A csarnokban dolgozó mintegy 70 munkatárs felvételére várhatóan a gépsorok augusztus végi megérkezésekor kerül sor. A tervek szerint októberben, a próbagyártást követően indulhat meg a tényleges termelés az üzemben.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen3449972

Jelenleg az oldalon

5
Online