Komlón ülést tartott a helyi védelmi bizottság. A fő téma természetesen a napok óta tartó nagy hideg és a délutántól várható jelentős mértékű havazás volt.

A legalapvetőbb feladat természetesen annak a biztosítása, hogy a -20 °C-ot közelítő fagyban lehetőleg senki se maradjon fedél és fűtés nélkül. Ennek érdekében két melegedőt is megnyitottak a városban, ahová bárki behúzódhat a fagy elől. A Caritas helyiségében és a hajléktalanok átmeneti szállásán egyaránt meleg szoba és forró tea vár mindenkit, aki hosszabb-rövidebb ideig menedékre vágyik a zord időjárás elől. A két helyszínen közel 100 ember tartózkodhat egyszerre.

A hideg idő végéig 24 órában tartanak nyitva a MÁV és a Pannon Volán várótermei is. A busztársaságnál emellett előírták, hogy a járatok 5-15 perccel az indulási idő előtt beálljanak a megállóhelyekre, így rövidebb ideig kell az utasoknak fagyoskodniuk. Emellett fel lehet szállni a buszfordulókban és egyéb helyeken várakozó járatokra is.

A városban csak nagyon kevés hajléktalan él, nekik szórólapokon hívtuk fel a figyelmüket a lehetőségekre – mondta el Polics József polgármester. – Többen vannak olyanok, akiknek ugyan van fedél a fejük felett, de nem biztos, hogy tüzelőre is van pénzük. Őket a szociális munkások többször is felkeresik a napokban, felajánlva nekik a melegedési lehetőségeket és rendszeres odafigyeléssel megelőzve a komolyabb bajt.

Készülnek a várható havazásra a Városgazdálkodási Zrt.-nél is. A reggel kezdődött és egyre fokozódó hóesésben a város négy hókotrójából három már munkába is állt, de ha az előrejelzések szerint alakul az időjárás, akkor rövidesen be kell vetni a nagyobb hóakadályok leküzdésére is alkalmas negyedik járművet is. – nyilatkozta Szeitz Gábor a cég képviseletében. A raktárakban van elegendő só és érdesítőanyag, emellett 24 órás ügyeletet tartanak, így minden gép folyamatosan bevethető lesz. Hasonlóan folyamatos a készenlét a Városgondnokságnál, így szükség esetén hómunkásokban sem lesz majd hiány.

Ha bárki segítségre szoruló embert lát, vagy maga kerül bajba a hidegben, hívja az alábbi számok valamelyikét:

Hajléktalanok Átmeneti Szállása: 72/783-907

Szociális Szolgáltató Központ: 72/488-579, 72/582-308

Katolikus Caritas: 72/482-682

Rendőrség: 107-es segélyhívó, 72/582-440

Mentők: 104-es segélyhívó

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen3327617

Jelenleg az oldalon

8
Online