A máriagyűdi gyalogos zarándoklat évek óta kiemelt esemény a Pécsi Egyházmegyében. 2017. május 13-án kilencedik alkalommal vehetnek részt a hívek a zarándoklaton, amelyet az egyházmegye közelmúltban alakult pasztorális irodája szervez. A szervezők abban a biztos hitben hívnak mindenkit, hogy a megfogalmazott felajánlások, imák, kérések újra és újra meghallgatásra találnak.

Gyülekező 6.30 órától (Pécsett, a II. János Pál útján lévő FEMA parkolóban). Indulás előtti imádság 7.15-től. Indulás 7.30 órakor.

Bicikliseknek 08.30-kor imádság   a   Székesegyházban,   majd   indulás  a Görcsöny felé vezető úton. 9.00-kor a kertvárosi templomnál lehet a menethez csatlakozni. Megérkezéskor a bicikliket a Máriagyűdi plébánia udvarában hagyhatják, ahol őrizni fogják őket.

Gyalogosok bárhol csatlakozhatnak a zarándoklathoz. Két  megállóhelyen,  a  szalántai  kultúrháznál,  és  a  Tenkes  Csárdánál  lehet megpihenni, regenerálódni. Az út során folyamatos orvosi ügyelet lesz és mentőautó kíséri a menetet.

A  kegyhelyen  gyónási  lehetőséget  biztosítanak. A  zarándoklatot  záró  ünnepi  szentmisét  15.00  órakor  mutatja be  a  szabadtéri oltárnál Udvardy György pécsi megyéspüspök, a jelenlévő papság koncelebrálásával.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Tafedim tea

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen3391480

Jelenleg az oldalon

10
Online