Még el sem terjedt a biometrikus azonosítás, de már folyik a következő generációs technológiák fejlesztése.

Nemsokára felválhatják a biometrikus technológiák a hagyományos jelszavakat, és az amerikai National Institute of Standards and Technology (NIST) már egy olyan módszer kidolgozásán munkálkodik, amelynél meg sem kell megérintenünk az ujjlenyomat-leolvasó eszközt egy számítógépes rendszerbe való belépéshez. Ennek érdekében a NIST egy sor céget alapított, és egy hálózatot hozott létre a széles körű bevezetésre potenciálisan alkalmas technológiák tesztelésére. Néhány vállalat, például a 3M és a MorphoTrak már ki is fejlesztette érintés nélküli ujjlenyomat-olvasója prototípusát az NIST anyagi támogatásával.

Az érintés nélküli ujjlenyomat-olvasók különösen alkalmasak lehetnek nagyszámú ember gyors azonosítására, például védett objektumok beléptető rendszereinél. Üdvözölni fogják a bevezetését a fertőzéstől irtózók alkalmazottak is, mivel nem kell megérinteniük egy mások által összefogdosott, nagy valószínűséggel baktériumoktól hemzsegő eszközt a munkahelyükre való belépéskor.

A bizonyos távolságból való ujjlenyomat-leolvasás egészen más technológiákat igényel, mint az érintésen alapuló módszer: új érzékelési technológiák és új beolvasó algoritmusok kifejlesztését igényli, amelyek képesek az ujjlenyomatok megbízható rögzítésére a legkülönfélébb fényviszonyok között is.

Forrás: computerworld.hu

Tafedim tea

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen3447375

Jelenleg az oldalon

5
Online