A Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) döntést hozott arról, hogy beszünteti az Iránnak nyújtott szolgáltatást. A döntés értelmében március 17-től 30 iráni bank számára lehetetlenül el a SWIFT rendszer használata.

Mivel a globális pénzügyi tranzakciók túlnyomó részt a SWIFT rendszerén keresztül zajlanak, ezért a gazdasági szankciók ilyen kiterjesztése azt jelenti, hogy az iráni érdekeltségek nem fognak tudni átutalással fizetni a partnereiknek, és az iráni exportért sem juthatnak ilyen módon pénzhez.

Irán korábban már jelezte, hogy a pénzügyi partnerek a szankciók ellenére saját valutájukban (készpénzben), aranyban, vagy más termékekkel közvetlenül fizethetnek az iráni olajért.

A SWIFT rendszert jelenleg 210 országban több mint tízezer pénzintézet használja a pénzmozgások lebonyolítására, és a fenti példa is jól mutatja, hogy ha a helyzet úgy kívánja, - ha tartósan szembemegy a cionista rendszer érdekeivel - politikai oknál fogva bármikor kizárhatnak egy országot a használatából.

Az eset tanulsága egyértelmű. Azok az országok, melyek a cionista irányítás alatt lévő nyugati rendszerrel szemben saját nemzeti érdekeik mentén cselekednének, létre kell hozniuk egy szintén globális kiterjedésű - de minimum a gazdasági szövetségesek térségeit magába foglaló - rendszert, amely a hasonló gazdaságpolitikai merényletek esetén alternatívaként tovább működhet.

Forrás: jovonk.info

Tafedim tea

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen3327609

Jelenleg az oldalon

5
Online